29 Haziran 2012 Cuma

Papaz ve Oğlu-Komik Fıkra

Olay Sicilyada geçiyor.
Bir geceyarısı, kasabanın tek doktorunun kapısı şiddetle çalınıyor. Doktor korku ve telaşla kapıyı açtığında, bölgenin ünlü bir mafya babasının adamları, doktora acil bir doğum vakası olduğunu ve derhal hazırlanıp kendileriyle gelmesini adeta emrediyorlar. Doktor gösterişli ve büyük bir eve götürülüyor ve 17 yaşlarında hamile bir genç kızın doğum yapmasını sağlıyor.
Sağlıklı bir erkek çocuğunu doğurtmaktan dolayı yorgun ve mutlu doktor evine dönmeye hazırlanırken, ünlü mafya babası, yeni doğmuş erkek bebeği doktorun kucağına veriyor ve "bu kızımın gayri meşru çocuğudur, bu bebeği al ve git. Bebek senindir ne yaparsan yap, ancak bu olaydan kimseye bahseteme, aksi halde ölürsün" diyor.
Doktor kucağında bebekle şaşkın bir şekilde evinin yolunu tutuyor, ancak daha evine girmeden kasabadan bir kaç kişi yolunu kesiyor ve kasabanın papazının ağır hasta olduğunu, acele papazın evine gitmesi gerektiğini söyleyerek doktoru papazın evine götürüyorlar.
Doktor baygın halde yatan papazı muayene ediyor ve karnının su toplayıp şiştiğini farkediyor. Herkesi odadan çıkardıktan sonra papazın karnındaki suyu boşaltıyor ve mafya babasının gayrimeşru torununu papazın yanına yatırıyor. Kendine gelen papaza da bir erkek çocuğu dünyaya getirdiğini söylüyor. Papaz bu duruma itiraz ediyor, ancak doktorun ikna edici açıklamalarının yanısıra, karnındaki şişliğin indiğini de görünce durumu kabulleniyor.
Aradan 20 yıl geçiyor, papaz yaşlanmış ve ölmek üzere. Başucunda bekleyen yirmilik delikanlı "Baba ne olur ölme, beni yalnız bırakma, ben sensiz ne yaparım baba" diyor, çaresiz gözyaşlarıyla.
Papaz, güçlükle gözlerini açıyor ve "Oğlum, ben senin baban değil annenim, senin baban komşu kasabadaki büyük kilisenin papazı" diyor ve ruhunu teslim ediyor.

Hiç yorum yok: