14 Haziran 2012 Perşembe

Emekli ve Maratoncu-Bir Başarı Hikayesi

Mustafa Kızıltaş'ın hikâyesini gazetede okuduğumda, yeni bir başarı hikâyesi okuduğumu düşündüm ve paylaşmak istedim. Bu mücadeleci ruh herkese örnek olsun…
Kendisi, 1997 yılında 39 yaşındayken, erken denebilecek bir yaşta emekli olmuş.
Emekli olduktan sonraki 6 ay içinde, 78 kilodan 106 kiloya çıkmış ve şişman bir emekliye dönüşmüş.
Bu durumdan çok rahatsız olan Kızıltaş, 39 yaşına kadar sporla hiç ilgilenmemiş olmasına rağmen, yürüyüşler yapmaya ve sonra da kısa koşulara başlamış.
Kilolarından kurtulmak için başlattığı yürüyüşlerin sonunda, ultra maraton koşabilecek bir fiziksel dayanıklılığa ulaşmış.
Ultra maraton, bedensel güce dayalı bir spor. Her şeyden önce, yaklaşık 10kg ağırlığındaki bir sırt çantasıyla koşmayı ve hızlı yürümeyi başarabilmeniz, bunun için de kuvvetli ve dayanıklı bir vücuda sahip olmanız gerekiyor.
Çalışmalarını sürdüren Mustafa Bey kuvvet ve dayanıklılığını artırmak için bisiklet antrenmanları yapıyor. Ayak ve kol bileklerine takılan ağırlıklarla koşuyor. Deniz kenarında yaşadığı için plajda koşular yapıyor. Bir haftada yaklaşık 100-120 kilometre koşu, 100 kilometre bisiklet antrenmanı yapıyor.
İki yıl önce Likya Yolu Ultra Maratonuna katılmış. Yanlış koşu ayakkabısı seçtiğinden dolayı, yarışın ikinci gününden itibaren ayak tırnakları düşmüş, ayak parmaklarımdan birkaçı patlamış. Yarış konsepti gereği ayakkabı değişimine izin verilmediğinden, ayakkabılarını keserek yarışın kalan dört gününü koşmuş ve yarışı birinci bitirmiş.
Hedefleri arasında,                                               
-10 gün sürecek 250 kilometrelik Gobi Çölü Ultra Maratonu ve
-240 kilometrelik Runfire Cappadocia Maratonu var.

  SAĞLIK iÇiN ATTIĞI ADIM  ONU GOBi’YE GÖTÜRÜYOR

RUNFIRE CAPPADOCIA NEDİR?
Argos Kültür Sanat’ın düzenleyeceği yarış, dünyadaki ‘çöl maratonu’ konseptini Türkiye’ye getiriyor. 200 kilometreyi aşan ve 6 günde tamamlanan Runfire Cappadocia’da Uçhisar, Güvercinlik Vadisi, Ortahisar, Acıgöl, Damsa Gölü, Yüksek Kilise, Güzelyurt, Ürgüp, Göreme, Avanos, Ihlara Vadisi ve Tuz Gölü’nden geçiliyor. Rota’da bazen 1700 metre yüksekliğe kadar çıkılırken bazen de 900 metre kadar aşağıya iniliyor.

Milliyet

Hiç yorum yok: